Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Liisa:

Tjoho!



Va roligt att du ska fota bröllop:)



Det man ska tänka på är att man har tillräckligt med minneskort och batterier i kameran så att det räcker under hela dagen (om du ska fota hela dagen), men oavsett tid så se till att kameran inte dör:)



Ska du fota även i kyrkan (om de gifter sig i en kyrka vill säga), tänkt på att det är rätt mörkt i de flesta kyrkor och då behövs det antingen ljusstarka objektiv eller blixt:)



Se till att planera med brudparet och avvara tillräckligt med tid för porträttfotograferingen, så du slipper stressa, det är inte kul att behöva stressa sig igenom det ögonblicket. Hellre för mycket tid än för lite, så det går att hamna efter lite i schemat, för på en bröllopsdag kan ju allt hända:)



Fundera ut en reservplan för vart bröllopsporträtten ska tas OM det skulle vara så att regnet öser ner och ni inte kan fota där det var tänkt. Är det bar lite duggregn så funkar ju ett par genomskinliga paraplyer också:)



Se till att ordna fram någon form av filt som bruden kan sitta på om du vill t ex att de ska sitta i gräset när du tar kort, så slipper klänningen bli förstörd.



Ett bra tips är ju att leta insperation hos bröllopsfotografer på nätet, på olika poser, så man har några säkra inför bröllopsdagen och utgår ifrån det.



Och till sist, prata med brudparet om vad det är dom vill ha och hur de hade tänkt, så att slutresultatet blir utefter deras önskemål:)



Hoppas detta hjälper en aning i alla fall:)

Kommentera inlägget här :